De Energie

Energie is overal en alles, de meeste vormen kunnen we zomaar waarnemen, door zicht, gehoor, tast en smaak. Maar er zijn nog veel meer soorten energie, waarvan we velen onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Denk maar aan een volle maan, die rilling over je rug als je aan een overleden dierbare denkt, die dagen waarin alles vanzelf gaat of die spontane ingeving.

Helende energiën zijn in essentie energie die gebruikt worden ten goede van je eigen of andermans ontwikkeling, oudere energiën zoals Reiki hebben een lage trilling, zijn zachter, dringen minder diep door. Ik ben dankbaar dat ik de Reiki inwijding heb mogen ontvangen, maar intussen heb ik hogere energiën mogen integreren. Met deze energiën heal ik.

Timeless Touch

Helen met je handenDe Timeless Touch is een healing vanuit de nieuwe energie, in de aanloop naar 2012 worden we als mensheid en ook de aarde zelf naar een nieuw trillingsniveau gebracht, met deze verhoogde energie-trilling ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden, waaronder deze nieuwe healing. Voorheen kon je met de energie zoals bijvoorbeeld Reiki healen, maar niet specifiek op probleemgebieden in het lichaam. Je kan de Reiki-energie doorgeven, maar deze kan en mag niet gestuurd worden. Met Timeless Touch kan en mag dat nu wel.

Heb je pijn ergens in het lichaam, letsel of een ziekte, met Timeless Touch mag deze direct behandeld worden. De energie helpt je lichaam en je ziel te wennen aan de nieuwere hogere energieen. Achter bijna elk fysiek probleem schuilt een psychologisch probleem en deze energie helpt je daarvan bewust te worden. Één of meerdere behandelingen met Timeless Touch zal je helpen inzicht te krijgen in de achterliggende stukken en vaak mag het ook fysiek een stuk verlichting geven en je lichaam ondersteunen in het fysieke heling-proces. Het is wel belangrijk dat je aan de slag gaat met het achterliggende stuk, dan hoeft je lichaam je niet meer op deze manier je te waarschuwen. De Timeless Touch is net zoals mijn behandelingen een ondersteuning in het proces om meer tot jezelf te komen.

Elementen healing

De elementen Lucht, Vuur, Water, Aarde en EtherIn het eerste jaar van de 'Circle of Life' opleiding van Marianne ben ik ingewijd in de elementen. Hiermee heb ik de mogelijkheid gekregen om één of meerdere elementen aan te roepen bij een behandeling, het element Vuur is bijvoorbeeld uitstekend geschikt om blokkades weg te 'branden' of om ontstekingen te behandelen. Met het element Water kun je ervoor zorgen dat de energie weer beter door je lichaam stroomt, dat je weer in de 'flow' komt. Het element Aarde werkt snel en direct om goed te aarden en om fysieke klachten en pijn te verzachten. En als het nodig is kunnen via het element Lucht, gedachten-kracht, de werking van de andere elementen extra versterkt worden.

In het derde jaar is de inwijding voor Ether toegevoegd aan de elementen-inwijdingen. Weinig bekend is Ether het element dat de andere vier verbindt, het staat voor alles (het geheel) en niets. Het is de ruimte tussen iets. Zelfs tussen onze moleculen. Als het onstoffelijke element kent Ether geen weerstand, afstand of tijd, dit element maakt healing op afstand mogelijk.

Chakra healing

Chakra's zijn de knooppunten van de energie-banen in ons lichaam, de zeven hoofd-chakra's zijn over het algemeen wel het meest bekend. Dit zijn de 7 belangrijkste energie-punten in ons lichaam en het is belangrijk voor ons welzijn dat deze in balans zijn, zijn de chakra's in balans, dan zijn we zelf in balans en staan we in onze kracht. Als je jezelf openstelt kan je de energie van de chakra's voelen, kun je voelen of ze in balans zijn, of misschien afgesloten of juist over-actief. Tijdens het invoelen van de chakra's wordt gelijk een healing gegeven waarbij de chakra's weer in balans komen.

Overzicht van de Chakra's
Nr Naam Kleur Lokatie Staat voor
1 Stuit-chakra Rood t.h.v. je stuitje Levenskracht, warmte, kracht, wil, ambitie, genegenheid
2 Heiligbeen-chakra Oranje t.h.v. je bekken, onderbuik Emoties, smaak, behoeftes, trots, verandering
3 Zonnevlecht-chakra Geel net boven je navel Bewustzijnscentrum, persoonlijke kracht, zenuwen en zenuwachtigheid, balans, de kracht van je zelfvertrouwen, persoonlijkheid
4 Hart-chakra Groen t.h.v. je hart Liefde, empathie, healing, succes, aanpassingsvermogen, tederheid
5 Keel-chakra Blauw t.h.v. je strottehoofd Communicatie, spraak, creativiteit, spiritualiteit, zelfvertrouwen
6 3e oog-chakra Paars Op je voorhoofd, net boven je wenkbrauwen Intuïtie, innerlijk weten, ontvankelijkheid, paranormale genezing, telepathie, empathie, spiritualiteit, idealisme
7 Kruin-chakra Wit Bovenop je hoofd Spiritualiteit, kracht, paranormale ontwikkeling, connectie met het goddelijke, onthechting van de waarde

 

Rune-stenen, pendelen, kaarsvlam-lezen, oftewel divinatie

Kaarsvlam lezen is een manier van divinatieDivinatie is het verzamelwoord voor allerlei methodes om informatie en hulp te vragen aan onze gidsen en helpers. Zo kunnen we hulp krijgen voor dingen die ons bezig houden, ondersteuning krijgen in wat we doen en meemaken. En kunnen we geholpen worden om bewust te worden wat op dit moment belangrijk is.

Iedereen kan divineren! Om dit zo zuiver mogelijk te doen is het belangrijk dat degene die de divinatie uitvoert zuivere intenties heeft en in zijn of haar kracht staat. Ook kan en zal niet op elke vraag een antwoord komen, soms is het juist de bedoeling dat we dat zelf (gaan) invoelen of ervaren. Of is het gewoon niet de bedoeling om het antwoord (al) te weten.

Belangrijk om te beseffen is dat als je gaat divineren, dat dit dus ook consequenties heeft. Ga je bijvoorbeeld pendelen naar welke edelsteen je momenteel zou kunnen helpen, of welke etherische olie of bachbloesem je momenteel goed kan ondersteunen. Dan zal je ook wat met de antwoorden moeten doen, het alleen weten is niet voldoende. Je kan bijvoorbeeld regelmatig wierook branden waarin de bachbloesem is verwerkt. Of aan de slag gaan met een chakra die extra aandacht behoeft.