Galerie Emotie tekeningen

Hier zijn wat voorbeelden van tekeningen welke je kunnen ondersteunen in het verwerken van emoties, elke emotie kent meerdere 'verschijningsvormen' met elk hun eigen trilling. Deze tekeningen zijn in eerste instantie voor mezelf gemaakt, maar als een tekening je 'raakt' dan bevat hij voor jou de juiste trilling en pakt hij dezelfde aspecten van die emotie bij jou aan.

Voel je vrij om hem te downloaden, printen of wat er ook in je op komt.

Herken je een emotie waar je zelf mee worstelt, maar voel je niets bij de betreffende tekening, dan is een op maat gemaakte tekening misschien een beter idee.

Anticipatie / Invullen

Anticipatie, het proberen in te vullen van hoe een toekomstige situatie gaat verlopen. Hierdoor creeer je een verwachting waardoor je eigenlijk altijd teleurgesteld zult worden omdat de situatie toch anders verloopt. Het is goed om deze verwachtingen los te laten.

Anticipatie / Invullen
Boosheid

Boosheid

We zijn zo gewend om boosheid geen ruimte te geven, weg te stoppen, in te slikken. Omdat dat niet 'hoort'. Maar hiermee creeren we opgekropte boosheid die er toch een keer uit moet. Dit zie je bij mensen die 'doordraaien'. Het is veel gezonder voor jezelf om als je boosheid voelt, deze direct te uiten. Natuurlijk niet destructief, of ook niet persé naar de persoon die je boos heeft gemaakt. Besef dat de boosheid van jou is, dat die ander het alleen triggert.

Schuld

Vaak voelen we ons schuldig als we iets 'fout' doen, of als we vanuit een emotie hebben gehandeld. Maar er bestaat eigenlijk geen goed of fout. Alles wat je doet, is een leerpunt, soms is het resultaat niet wat bedoeld was. Schuld zorgt er voor dat we niet het leerpunt zien. Het houdt ons leerproces tegen. Besef dat je altijd okay bent, dat je alleen soms niet altijd okay handelt.

Schuld
Frustratie

Frustratie

Komt frustratie nu echt van die ander, of raakt hij/zij alleen maar iets bij jezelf, iets wat nog niet heel is, mogelijk spiegelt hij/zij juist dat gedrag dat je bij jezelf veroordeelt, of zelfs helemaal niet wil zien. Hoe vervelend het ook voelt, frustratie is eigenlijk een mooi kado; een mogelijkheid tot inzicht in jezelf.